3 tips voor een festivalorganisator

Als festivalorganisator heb je veel taken die je moet volbrengen om een goed festival neer te zetten. Een hele voorbereiding gaat vooraf en dan wil je natuurlijk dat je niks over het hoofd gezien hebt. Om ervoor te zorgen dat ook jij kan genieten van het festival zonder teveel op het moment zelf te regelen, hebben wij 3 tips voor je die je goed zou kunnen gebruiken!

Stel jezelf voor als festivalganger

Om ervoor te zorgen dat je niks over het hoofd ziet is het slim om zelf eens als festivalganger te denken. Alleen op deze manier kom je erachter hoe je bezoekers denken en wat zij graag op het festival zouden zien. Bij de ingang willen ze bijvoorbeeld een snelle doorstroom anders worden ze onrustig en er moet een duidelijk plek worden aangewezen waar mensen drankjes kunnen halen. 

Deel het festival in

Om de doorstroom van bezoekers optimaal te houden, is het slim om het festival ook hierop in de delen. Je kunt een dranghek huren om indicatie te geven aan een bepaalde weg of looprichting. Op deze manier voorkom je dat mensen op één plek blijven staan of een verkeerde richting in lopen. Daarom kun je hekwerk huren om bezoekers op een festival te sturen en controle te krijgen over de menigte. 

Vraag bezoekers naar hun wensen

Op de vraag ‘wat willen bezoekers nou echt?’ kun je antwoord krijgen door deze direct aan bezoekers te vragen. Voor een festival wordt er bijvoorbeeld vaak een evenement gepland via Facebook, waarop mensen laten weten of ze gaan. Je kunt op dit kanaal direct in contact komen met je bezoeker en hen vragen naar de wensen.

Geef een reactie