teamuitjes top 10

Het best mogelijke teamuitje gezocht? Lees hier onze suggesties

Wanneer mensen de taak hebben om een teamuitje te organiseren, dan gaan zij maar wat vaak op internet zoeken naar lijstjes waarin bijvoorbeeld een teamuitjes top 10 wordt opgesomd. Uiteraard is dit een nuttige actie om inspiratie op te doen, maar nog handiger zou het zijn als je jezelf eerst de vragen zou stellen wat je met het teamuitje eigenlijk wilt bereiken en welk karakter het uitje moet hebben. Zo kan een uitje het doel hebben om de ingedutte samenwerking weer een optater te geven, maar kan het ook zijn dat een vriendenteam simpelweg een leuke activiteit samen wil delen. Vervolgens zijn er uiteraard activiteiten denkbaar die qua fysieke inspanning en mate van samenwerking enorm van elkaar kunnen verschillen. In de volgende alinea’s noemen we per uitgangspunt een aantal activiteiten die overigens ook prima in de welbekende top 10 lijstjes zouden kunnen voorkomen.

teamuitjes top 10

Voorbeelden van actieve uitjes met veel samenwerking

Als je op zoek bent naar een teamuitje met een actief karakter en waarbij mensen ook echt moeten samenwerken, dan zou je hierbij kunnen denken aan een escape room. Beter is misschien wel om een nagebootste situatie te zoeken van klassiekers als ‘Robinson Crusoe’ (samen ontsnappen van een denkbeeldig eiland) of ‘Wie is de mol?’.

Ideale teamuitjes met een minder actief karakter

Niet iedereen stelt fysieke activiteit tijdens een teamuitje op prijs. Gelukkig zijn er ook voldoende uitjes waarbij die activiteit niet gevraagd wordt. Een workshop leent zich hier bijvoorbeeld uitstekend voor, terwijl een bezoek aan een kroeg of restaurant het vanzelfsprekend ook nog steeds goed doet.

Wat kun je doen als samenwerken of teambuilding geen doel op zich is?

Tenslotte zijn er ook teamuitjes te bedenken waarbij je de activiteiten niet noodzakelijkerwijs groepsgewijs uitvoert. Bij bepaalde workshops, sporttoernooien en cursussen (zoals de bekende antislipcursus) kan dat zo zijn, net als bij teamuitjes die om organisatorische redenen online worden gehouden.

Geef een reactie